Velkommen hjem, Lumos & Nox!

30.01.2021

Her kommer et innlegg som burde vært publisert for en stund siden, men som jeg rett og slett ikke har hatt tid til å sette meg ned å skrive! Du skjønner, vi fikk nemlig to nydelige nye familiemedlemmer i vinter! 

NO*North Saga Nanna kom til oss 28. november 2020, og & NO*Tokleperlen Lavendel Bruun flyttet inn 2. januar 2021 <3


Fra venstre: NO*Tokleperlen Lavendel Bruun & NO*North Saga Nanna
Fra venstre: NO*Tokleperlen Lavendel Bruun & NO*North Saga Nanna

Førstenevnte, altså Nanna, skal bo hos oss på fòr, og få to kull før hun overføres til vårt eget oppdrett. Hun kommer fra oppdrettet North Saga, på Løten. Vi var så heldige at vi fikk komme og hilse på henne allerede på dag 4 av hennes liv - og for en opplevelse det var! Nanna var den største jenta i kullet, og hadde litt av en personlighet. Hun er en aktiv og fin jente, som glei rett inn i gjengen vår! Hun liker best å leke med fjærpinner (eller hårstrikker), og favorittmaten er Royal Canin kitten våtfòr (selv om stort sett alt spiselig går ned på høykant!). Besøk hos veterinær gikk som en drøm, og hun fikk masse skryt på sitt gode lynne. Ellers er Nanna en snill og god katt som er veldig, veldig glad i lek. Hun kommer også godt overens med barn, som er et veldig stort pluss! Vi gleder oss SÅ masse til tiden fremover med lille (store) jenta vår, og er så takknemlige for all veiledning og støtte fra vår "mentor", Susanne Pettersen i North Saga. 

Så var det Lavendel da! Og dette er en ganske morsom historie faktisk. Vi hadde stått på venteliste hos Tokleperlen en stund, for vår aller første avlskatt. Da L-kullet hennes ble født i september var vi "over the moon" og super spente på å se om det kom en pusunge til oss. Etter en uke eller to, virket Lulla som den beste avlskandidaten, og vi underskrev kjøpsavtale på henne. Vi fulgte med ukentlig på Tokleperlens youtube kanal, og falt pladask for Lulla. Oppdretter skrøt over de flotte, maskuline trekkene hennes - og selv var jeg jo helt hodestups forelsket. 

To dager før overleverelse får vi jaggu en uventet beskjed - Lulla var egentlig en gutt! Planene ble så satt helt på hodet, og vi ble tilbudt Lavendel i stedet. Heldigvis var Lavendel minst like fin som broren sin, og vi takket selvfølgelig ja. Likevel var dette en opplevelse litt utenom det vanlige - og en morsom historie å fortelle videre. 

Lavendel, eller Nox som hun heter her hos oss, er en skikkelig kosejente. Hun passer godt inn her hos Kosebamsen, da hun er den fødte teddybjørn! Skal helst ligge så tett som mulig oppi nakken, og maler som en racerbil bare du ser på henne. Hun møter oss alltid i gangen når vi kommer hjem, og elsker besøk. Som sin søster er hun også glad i lek, og de to herjer masse sammen. Veldig godt for matmor å se at de kommer så godt overens, og at de har hverandre å vokse opp sammen med. Vi gleder oss til tiden framover med de, og håper du også vil følge de på reisen <3