Fòrvert?

Alt du trenger å vite om å være fòrvert hos NO*Kosebamsen

Vi er for øyeblikket på utkikk etter en-to fòrverter til vårt høstkull fra 2021


Hva er en fòrvert?

Det å være fôrvert for oss betyr at du får en sibirkatt, mot at vi kan bruke katten i avl i en på forhånds avtalt periode. Katten vil bo hos deg som din katt, men være eid av oppdretter på papiret. Det er forventet at du skal dekke alle daglige utgifter, og at jeg dekker utgifter knyttet til avl. Det betyr at du betaler for mat, kattesand, leker, forsikring via agria og andre tjenester hos veterinær (bla årlig undersøkelse & vaksinering). Når kattungene kommer, vil oppdretter (altså jeg) hjelpe til med å dekke kostnader når behovet for feks kattesand, mat og tåteflasker øker. Kattunger som blir født hos fòrvert faller under NO*Kosebamsens oppdrett og all inntekt går til oppdretter.

Grunnen til at noen oppdrettere velger å sette katter på fòr er for å kunne ha ett større utvalg av avlslinjer å arbeide med i sine avlsprogram, samt sørge for at vi har tid nok til de kattene som bor hjemme hos oss. 

Hannkatt eller hunnkatt?

Dersom du velger å være fòrvert for en hunnkatt, skal kattungene vokse opp hjemme hos deg. Vanligvis vil vi forvente at du har 1-3 kull før avtalen er over, men dette avtales individuelt med kjøper, og hvor mange kull det forventes at akkurat du skal ha - vil også variere basert på en rekke ting.

For hannkatter, vil antall parringer variere - men i all hovedssak pleier en fòrvertsavtale å vare i cirka 5 år, før hannen kastreres. I løpet av denne tiden kan oppdretter fritt bruke hannen i avl, og han vil til tider dra på besøk til andre katter for å parre. Dette må kjøper være forberedt på. Jeg som oppdretter henter og leverer. 

Vilkår for fòrvertsavtale hos NO*Kosebamsen

 • Fòrvert bør ikke bo lenger enn 1-2 timer unna oppdretter. Dersom du vil være fòrvert for en hannkatt og du bor lenger unna, kan dette gå med god nok kommunikasjon. Igjen avtales dette individuelt med fòrvert
 • Katten skal holdes som innekatt. Det er et pluss om katten har tilgang på utegård/innglasset terrasse, eller blir tatt med på tur i bånd - men det er ikke et krav 
 • Katten skal IKKE bo med andre fertile katter (av det motsatte kjønn. To fertile hunner kan fint bo sammen, men vi anbefaler å ikke ha to fertile hanner da dette kan skape problematikk i flokkdynamikken)
 • Oppdretter må få komme på besøk hjemme hos fòrvert til tider
 • Kattungekjøpere må få komme på besøk minst en gang under kattungetiden
 • Ved skade skal eier (meg) kontaktes og holdes oppdatert til pus er blitt friskmeldt
 • Fòrvert betaler et depositum som tilbakebetales når vilkårene i forvertsavtalen er utført
 • Katten skal mates med kvalitetsfòr og få daglig stell & tilsyn

Depositum

Et depositum på 4000 kr innbetales til oppdretter, og tilbakebetales ved endt avtale. 

Hva skjer etter avtalen?

 • Katten kastreres / steriliseres og eierskap overføres til deg
 • Dersom du ønsker å overta katten og starte eget oppdrett, stiller vi som mentor og hjelper deg i gang. Dette avtales individuelt mellom fòrvert og oppdretter
 • Depositum tilbakebetales til deg

Dersom dette virker interessant kan du sende oss en mail og fortelle litt om hva du (og eventuelt din familie) kan tilby som fòrvert. Vi gleder oss til å høre fra deg!

no.kosebamsen@gmail.com